Han är här nu!

Han är här nu. Imorse 05.40 föddes världens finaste lilla Victor. Vi åkte in igen till förlossningen 23.30 igår kväll, sen gick det fort framåt om man säger så. Säger bara EDA och lustgas! :)

Vi är kvar på BB och kommer nog vara så troligtvis till söndag, vi får se. Vi är riktigt lyckliga hela familjen. Trötta men glada. Snart får vi besök här på bb. Vi kommer nog sova gott hela  familjen sen.

Har fått massor av fina sms och grattis hälsningar. Jag svara på de när jag orkar. Just nu är jag/vi ganska slut. Har sovit en timme sen igår förrmiddag. Men vi är väldigt lyckliga och glada och har inte riktigt till just tid till att sova.

Vi har en dator med oss på bb, då det inte finns nåv på rummet. Men med en dator och ett mobilt bredband så, försöker vi slappna av.


Knark och sovdos

Tillbaka hemma igen. Vi har varit på förlossningen i två timmar. Allt såg bra ut och mina värkar kommer som de ska. Jag får troligtvis extra ont i mitt bäcken då det trycker på, eftersom att det är helt jävla uppluckrat. Fick knark, en ganska hög dos. Eftersom att jag endast hade öppnat mig 2 cm och lite av livmodertappen fanns kvar tog vi ett beslut gemensamt med barnmorskan. Vi bestämde att vi åker hem, med ännu mer knark och en sovdos samt att höra av oss så fort något känns annorlunda. Eftersom att vi bor så nära sjukhuset, så känns det bättre att vara hemma.

De trodde att jag var vidöppen och att det var dags med tanke på CTG:n och magen. De blev lite besvikna. Vi blev också besvikna. Men de trodde att vi skulle komma tillbaka i natt eller senast imorgon bitti.
 
Nu ska det vilas och äta godis, som vi köpte på hemväg. Tur att det var lite folk på ICA, stod och flåsade mig igenom värkar ett antal gånger.

Äta och sen förlossningen!

De kommer tätare och blir mer tilltagna. Är nere på tre värkar på utsatt tid. Men eftersom att jag är så jävla hungrig, så tänker jag inte åka in förrän jag har ätit.  Pasta och korvstroganoff ska i gapet först. Jag vet hur jag inte funkar utan mat, så tänker inte pröva det nu. Soppor känns sådär lockande i nuläget, vill ha något att tugga på. Skönt att det enda jag tänker på är mat när jag är värkfri. Badet är avklarat.

Så efter maten har åkt in, så ringer jag förlossningen igen och kollar läget med dem. Fy faaaaan, vad ont det gjorde nyss. Sambon tycker att jag är sanslös, att jag måste ha mat, men vi bor ju max 3 min bilväg från Vrinnevi så..

Nu händer det!

Mer slem gick förut. Värkarna är igång. Ringt förlossningen - plats finns. Äta, vila och andas. 3 värkar på 10 minuter - då är vi välkomna in. Duscha och bada ska jag försöka göra. Det trycker på nedåt, ont i rygg och ben, och magen är stenhård.

Mannen är hemringd, jag äter smoothie med sked och andas och andas. Ska duscha när han kommer. AJ, fan.. Värkar.

En vecka efter bf

Näe, det är bara förvärkar som kommer oregelbundet. Förvärkar som gör ont men som tydligen inte blir något mer. Jag ger upp nu. Det börjar bli segt att vänta nu. Så nu kr jag på omvänd psykologi. Var kvar där inne och kom ut i mars vet ja. Så.  Imorgon går jag in i vecka 42 i denna graviditet. Känns dock som v. 44 eftersom att vi blev flyttade två veckor bakåt vid ultraljudet. Fick veta att jag var gravid väldigt tidigt.


Spännande natt

Molvärken är kvar och sammandragningar som kommer då och då. Inget regelbundet och inget tilltaget. Bebis var lite lätt vild förut i magen. Trycket nedåt är konstant till och från. Nu är det dags att sova här och det ska bli spännande om det går. Är riktigt trött och hoppas på lite sömn. Trött även om jag har sovit massor idag, mer än på riktigt länge. Idag har jag varit oerhört tröstig och tycker att jag har fått behålla mer vätska än vanligt.

Vi får se vad detta leder. Imorgon är det en vecka efter det beräknade födelsedatumet. Vi vill träffa dig nu vårt lillhjärta! Sluta busa med förvärkar och sätta igång det hela ordentligt nu!

Sömn och lite flott tack!

Lite mer sömn har jag fått åt mig. Två timmar till. Gött. Molvärken finns kvar och kunde somna på två panodil. Nu ska det snart ätas lite. Är sugen på pasta eller något extremt flottigt. Ni vet det onyttigaste helvete som finns. Hade lite värkar innan jag somnade men oregelbudna. Hoppas att det smäller till snart. Jag vill ha värkar, jag vill ha riktigt jävla ont, jag vill ha vår bebis nu!

Slempropp?!

Jo, nu tror jag att den beryktade slemproppen har gått. Så nu börjar det bli lite mer spännande här hemma.

Kanske ska ta och tvätta lite, dammsuga kanske? Ja, sätta igång det hela. Visst kan slemproppen gå 2 veckor i förväg men helvete om det är så i nuläget.

Sambon är informerad och han jobbar på som attans för att få maskin 2 färdig. De har fått en beställning på en till. En maskin som de har utvecklat från scratch - den första i företagets historia! Det är riktigt kul!

Stannade av igen

Oregelbudna värkar som gav upp efter 3 timmar. Så har det varit två nätter i rad nu. Det börjar bli lite frusterande nu. Har fått sova från 03-10 så är pigg nu, så mkt sömn har jag inte fått på länge. Var uppe på toa en gång under de timmarna, EN gång, det är den bästa sömnen jag har haft på över 4 månader.

Så var det bf + 6 idag och så går vi in på semesterdag 4. Snälla kom igen nu bebis!

Kanske händer det?

Jag har en molande känsla, ont långt ner, likt mensvärk. Har lagt en hannduk under mig i sängen och ska försöka sova. Vi får se om det är på gång nu.. Att bebisen inte luras denna gång. Vi får se.

Om det inte blir en uppdatering här på ett tag så vet ni varför.

Systramiddag

Kom precis hem från syster D där jag var på middag tillsammans med yster C och syter N. Bara bror som saknades. Har ätit så mycket så att jag mår illa. Skyller allt på chokladkakan. Jag blev ju verkligen tvingad att ta två stora bitar. Verkligen. Halsbränna till tusen.

Det var ett konstant tryck nedåt i 2 timmar i eftermiddags. Jag ringde och varnade sambon att han bör få klart det viktigaste idag på jobbet. Så tog det 30 minuter och trycket försvann. Jaha, bebis lurades IGEN. Känns som att det är en lurig filur som bor i min mage.


2 timmars sömn

Fick två timmars till sömn, utan något avbrott, till Efter tio. Ett riktigt bra sövande program i lagom tid. Jag är nöjd och är full med pasta och kakor i nuläget. Kakor är läskigt gott.

Idag så trycker det på nedåt. Vi får se om det händer något, eller om det bara är en busig bebis som vill ge oss förhoppningar. Det har hen gjort förut! :)

BF +5

Nu längtar vi efter dig massor. De försök som du gjorde inatt var inte tillräckliga för att kämpa dig ut. Du får ju inte ge upp när du försöker. Men du kanske ville att din pappa skulle få programmeringen av den nysålda maskinen klar, så att inte"farbror" Nils får häcken full när pappa din ska vara hemma.

Din mamma är helt slut idag, efter ha gått på toa minst var 20 min innan jag somnade 02.30 och sen en gång i timme tills jag vaknade kl 06.30. Idag har din mamma semesterdag 3 för att vänta på dig. Hon ska läsa bok, sova i kapp, äta, bo på toa och sova lite till.

BF +5

Nu längtar vi efter dig massor. De försök som du gjorde inatt var inte tillräckliga för att kämpa dig ut. Du får ju inte ge upp när du försöker. Men du kanske ville att din pappa skulle få programmeringen av den nysålda maskinen klar, så att inte"farbror" Nils får häcken full när pappa din ska vara hemma.

Din mamma är helt slut idag, efter ha gått på toa minst var 20 min innan jag somnade 02.30 och sen en gång i timme tills jag vaknade kl 06.30. Idag har din mamma semesterdag 3 för att vänta på dig. Hon ska läsa bok, sova i kapp, äta, bo på toa och sova lite till.

Dag två av semestern - ingen bebis

Idag har det mest vilats och försöka få tillbaka lite av den sömn som jag inte fick i natt. Har fått en ny grej att ägna tid till. Eller ja, något som tar lite mer tid numer. Dessa toalettbesök. Minst ett per 30 minuter i vaket tillstånd och en gång i timmen i sovande tillstånd. Så fick jag den braiga idén att dricka en kopp kaffe, för att bli pigg, ja ni kan tänka hur det blev. Kan säga såhär - jag kommer inte göra om det! Inte! :)

Imorgon kväll ska jag på middag hos min äldsta syster tillsammans med de andra två systarna. Bara bror som saknas. Det ska bli kul. Försöker övertala sambon att det finns uppgifter för mig att göra i företaget imorgon - men han menar att jag mest skulle göra att deras produktionsnivå blev lägre. Mobbing. Dag 2 av min semester är gjord - och ingen bebis i sikte.

BF + 4

Inatt led jag av grotesk insomnia. Jag blir alltid täppt på sent på kvällarna och nätterna. När jag inte riktigt kan andas så är svårt att sova. Efter 2,5 timmar och ligga och lyssna på sambons härliga stockar så gav jag upp. Gick upp och la mig i soffan, där huvudet kunde komma upp lite. Så runt 4 i natt somnade och från klockan 6 kunde jag sova i sängen igen.

Vaknade av någon var uppe och gick på taket. Tror att de skottar runt ventilationen och försöker ta bort den största risken för blivande is och snöras. Näe, nu ska jag försöka få dennadag att gå. I seghetens tecken.

HTPC, bebistitt och kom uuuuuut

Idag har vi varit en sväng till Linköping, för att köpa en HTPC. Herr sambo har varit bitter för att den gamla HTPC mer eller mindre gick och dog innan vi flyttade hit. Efter en snabb stund av blocketsurf på förmiddagen, hittade han en som han ville ha till ett ruskigt bra pris. Själv så avancerade jag till världens bästa sambo på 3 sekunder då jag sa ja till att åka och köpa den. Gemensam ekonomi = gemensam makt om pengarna. Nu ligger jag i sängen med min bärbara på magen och tittar på SVT Play med hjälp av HTPC:n. Gött.

Själv så har jag investerat de bästa 2 kronorna i mitt liv idag. Säger bara offentliga toaletter är äkta kärlek. Max burgaren var inte så dum den heller, inte heller köttbiten på kvällen sen heller.

Vi har hälsat på familjen Carlsson Arogén idag och fick träffa lilla Vilmer. Attans så liten och söt han var. Det går inte att ta miste på vems Vilmers pappa är, det syns tydligt.  Så var en till liten bebis där. Inte alls så att jag blev avundsjuk - uuuuuut med dig! :)

Smart bebis

Jag tror att bebisen är smart och har överlistat oss. Tror att den ligger där inne i fostervattnet och tänker "inte fan tänker jag komma ut, när det är snö,snö,snö överallt".

Inga av mina/våra ansträningar igår hjälpte med andra ord. Så idag blir det inga såna ansträningar alls.

Näehä..

Hallonbladste
Färdknäpp
Ätit stark mat
Städa
Hoppa på stället
Ut och pulsa i snön med termobyxor och allt
Städat
Vilat
Laddat med onyttiga kolhydrater

Är vad jag har gjort de senaste 24 timmarna för att det ska hända något. Ni vet, att bebis ska titta ut. Inget har hänt. Näehä.
BF + 2

Ja, då går vi in på dag två i övertid. Ni ska bara vet hur bitter jag börjar bli. Tycker att det räcker att ha varit hemma i fyra månader på heltid och vänta på bebisen. Då behöva vänta några dagar till gör det nästan olidligt. Kan jag lova.

Idag så ska vi storstäda och så ska jag tvinga ut mig själv och sambon på en promenad i snön.

Vänta och lite good news

Nu är första semesterdagen över. Bara 6 kvar innan föräldrarledigheten går på. Hoppas att vi hinner få vår bebis innan dess och att vi har kommit hem. Idag har det varit oerhört segt men har fått lite gjort. Fick lära mig att de första 120 dagar om föräldrarledig är semestergrundande, dvs att man får semesterdagar för de. Det är bra, då kommer jag ha ett gäng semesterdagar nästa år - utan att ha behövt att jobba en dag.

Idag har jag fått trevliga nyheter till mig. Så roligt. Jag blev så glad. Så har jag pratat med vännen som blev mamma i måndags, hon lät chockerande pigg. Bebis V har ett paket här hemma som han ska få hjälp att öppna av sina föräldrar. Vi ska dit på söndag om inte lillhjärtat har fått för sig att titta ut. Nu vill vi att förvärkarna ska bli värkar och det ska smälla till. Vi vill träffa vårt lilla hjärta.


Lösenskydda?

Jag har letat efter lösning att ha kvar denna blogg men att lösenskydda vissa inlägg framöver. Jag hittar tyvärr inte den lösningen. Är det någon som vet att den finns?

Jag kommer inte lägga ut några bilder på lillhjärtat publikt. Inte här och inte på facebook. Jag hoppas att ingen annan kommer att göra det heller. Jag har sagt till några att det är strängt förbjudet. Jag vill inte att mina/våra bilder på vårt barn kommer i orätta händer. Jag vill skydda det som behöver skyddas mest.

Eftersom att webblogg inte verkar ha den lösningen med att lösenordsskydda vissa inlägg, så ska jag leta mig vidare. Är det någon som har tips på ett plattform som funkar så? Jag skriver här fram till jag hittar en lösning och kommer självklart meddela den nya adressen.

V. 41 och bf +1

Då var vi inne på övertid. Sambon myntade uttrycket "fint folk kommer sent igår" och syftade på mig och bebisen i samma mening. Förstår inte vad han menade. Det ska komma en snöstorm i helgen och vi misstänker grymt att det är dags att titta ut då.

I natt hade jag förvärkar i massor och hoppades på att det skulle fortsätta. Tyvärr så gjorde det inte det. Men 100220 skulle ju vara ett schysst födelsedatum. Vi får se vad som händer.

Gissningslistan

Bea: 14/2 och en flicka (en liten sådan :) )
Malin: 16/2 eller 26/2 och en pojke
Blivande farmor: 16/2 (sambons födelsedag)
Sambon: 17/2 och en flicka
Tomas: 17/2 och en pojke (Tomas födelsedag)
Karro: 20/2 och en pojke

Martina: 20/2
Syster C: 21/2
Camilla: 22/2
Jessica: 22/2 och en pojke
Blivande mormor: 27/2 och en pojke (min farmors födelsedag)
Blivande morfar: 27/2 och en flicka
Madde: 3/3 och en flicka

Såhär ser gissningarna ut hittills..

BF idag

Å det är fortfarande väldigt,väldigt lugnt. Det händer liksom ingenting. Bebis är väldigt lugn och jag vill bara att det ska smälla till ordentligt och göra rejält ont. Jo, jag vill träffa vårt barn NU!

Idag åker vännen hem från BB med sin lilla V. Om vi inte får barn närsomhelst så åker vi och hälsar på dem, när de har fått landat lite hemma.

Idag går min sjukskrivning ut och imorgon börjar min semester. Idag ska jag göra något som jag inte har gjort sen jag blev sjukskriven, dammsuga. Egentligen så bör jag inte göra det idag heller men vad gör man inte för att föda barn? Allt just nu, allt!

Känns ingenting alls

Idag känns det verkligen ingenting alls. Inte ett litet fjunigt tecken på att jag ska föda barn, förhoppningsvis, vilken dag som helst.

Jag läste ÖstersundsPosten på nätet idag, som jag alltid brukar göra. De hade en artikel om varför så många unga i länet har lämnat politiken. Jag kan svara varför jag lämnade min plats i kommunfullmäktige. Jag skulle åka till Indien i fyra månader för att studera. Frågade om det fanns möjlighet till en ersättare under den perioden. Efter krångel och en massa skit som hände, både privat och politiskt, så mantalsskrev jag mig hos mina föräldrar. På så sätt fick jag avsäga min plats i kommunfullmäktige och barn och utbildningsnämnden också. Inom loppet på en månad hade jag förlorat allt som var av vikt i mitt liv då, sambo, bostad, mina uppdrag i politiken. Kan säga att det bästa som jag kunde göra var att packa min ryggsäck och åka iväg.

 Idag 2,5 år efteråt är jag väldigt glad att det blev som det blev. Jag älskar mitt liv idag och tar hand om mig själv på ett mycket bättre sätt. Jag är oerhört förälskad i den man som ska bli pappa till mitt (vårt) barn. Jag har en utbildning och ett jobb som jag trivs med och saknar. Jag bor briljant nu. Jag har min familj nära, inte över 60 mil bort.  Jag har mina vänner som jag trivs med. Jag känner frid i själen. Men jag saknar mitt engagemang men är även rädd för att ta tag i det igen. Ung inom politiken är inte lätt, verkligen inte, och det vet jag. Helst om man är ung och kvinna.

16 februari

Idag är den dagen som vi har haft som mål att inte föda några barn på. Detta är ju vår sommarbebis, som ja inte blev någon sommarbebis. Planera det där när man ska få barn, när det går mycket snabbare än vad man tror, är kört. Idag är det världens bästa mans födelsedag. Vi tycker att det räcker med en person per dag som fyller år. Men imorgon är du mer än välkommen, vi längtar i massor nu!


Grattis och längtan!

Idag innan lunch fick vännen och hennes sambo sin efterlängtade pojke! Han har fått ett fint namn som börjar på V. Härligt! Ett stort grattis till er!

Nu hoppas jag och längtar jag ännu mer på att bebin tar och ger upp i magen. Cissi, barnmorskan, hoppades att vi inte träffades igen med mage nästa gång. Hon hoppades på att bebis hade gett upp och kommit ut. Nu vill jag FÖDA BARN! Kom ut till mamma och pappa nu! Snälla! Vi längtar efter dig vårt älskade lilla hjärta!

Tumhållning

Idag hoppas jag att det går bra för vännen min och att de får träffa sin bebis. Kommer att vänta tills ett sms ramlar ner och att de har fått sin son.

Jag ska på det sista ordinare barnmorksebesöket idag, och jag hoppas att det är det sista. Cissi, barnmorskan, är trevlig att träffa men inte så trevlig att jag vill dit den 1 mars igen. Å imorgon ska inga barn födas, då fyller nämligen sambon år.


Blodsmak

Kom precis in från en promenad. Vi gick föreningen runt. Alltså bostadsrättsföreningen. Jag ville ge upp efter 7 minuter då vi inte hade kommit långt alls. Nu efter 50 minuter, då vi kom runt allt, så funderar jag allvarligt om jag sprang en mil. Snömodd och fogar som inte vill, är ingen bra kombination. Det var en "gå-ut-bebis-promenad" enligt sambon. Blodsmaken i munnen är fortfarande kvar. Ont i fogisarna. Jag ligger i soffan med värmefilten, även kallad världens bästa grej, och tittar på när folk åker skridskor ohumant fort.

Vår planering av föräldrarledighet

Nu är vår plan över föräldrarledigheten klar. Om vi båda hade haft en tillsvidareanställning så skulle vi ha delat lika rakt av. Nu är ju inte våra förutsättningar så. Ha ett eget företaget gör att vi får andra förutsättningar och det är både positivt och negativt. Vara sin egen chef och planera hur det ser ut. I dessa långkonjunktur tider är man dum om man tackar nej till jobb, helst samtidigt som man försöker bygga upp en verksamhet med ett bra rykte. Ett bra rykte byggs inte av sig själv. Några bra lösningar att anställa någon finns inte heller - eftersom att branschen är så specifik. För ett litet företag så kostar det mer än vad det smakar tyvärr.

Jag kommer vara hemma på heltid, tills jag tröttnar. Har redan varit hemma i 4 månader. Jag måste meddela mina chefer en månad innan jag vill komma tillbaka och jobba på vilken procent. Sambon kommer att vara föräldrarledig de fredagar som är möjliga under hela föräldrarledigheten. Jag ska plugga lite i höst och kommer evt gå in i tjänst för att göra det, är inte klart ännu.  Planen är att under 2011 att vi delar 50 -50 på föräldrarledigheten tills inskolning på förskolan sker, om det finns förutsättningar för det. Om det skulle gå dåligt för företaget, vilket det inte gör i nuläget, så tar sambon över föräldrarledigheten på heltid och jag går in i tjänst.

Att räkna på kronor och ören när man ska vara föräldrarledig, är ingen idé. Vi räknkar procentuellt - och kan säga att vi skulle förlora lika mycket på att jag eller sambon skulle vara föräldrarledig. Har faktiskt svårt att förstå varför så få med tillsvidareanställning inte delar lika. Men det är jag det.


Överkonsumtion - stopp!

Jag har funderat lite på det där med köpstopp eller tänka över min konsumtion på sistone.

Jag har kommit fram till att jag endast ska köpa amningsbh och liknade, då jag inte har ett lager av såna saker hemma. Ett par nya skor ska det bli också, såna som jag kan traska många km med barnvagen, utan att få ont i fötterna.

Om jag vill ha något nytt plagg, tills min kropp blir som jag vill igen, ska dessa köpas på tradera eller liknade. Jag anser att det är onödigt att köpa nya kläder som endast kommer att passa en period i livet. Perioden då magen är degig. Jag har en massa kläder och tycker att det är vettigt att slita på de först. Visst så är de inte vårens mode - vem vad fan spelar det för roll? Kläder man trivs i, ska man använda.

Mitt mål är att börja träna efter att efterkontrollen är gjord, så jag hoppas att silmjölkarna till muskler och degen till magen blir lite fastare då och när jag är nöjd, så ska investera i nya kläder. Inte innan dess.


Nästan så...

I natt så trodde jag att det var på gång. Trycket nedåt var konstant, hade mensvärksliknade smärtor och återkommande förvärkar. Det höll på i fyra timmar och jag låg och kunde verkligen inte sova. Hoppades på att det skulle fortsätta. Jag kom fram till att det vore bra att försöka att sova, så gick upp och tog två panodil. Det avtog efter en timme och trycket nedåt minskade. Jag somnade men vaknade som vanligt 1 gång i timmen för att gå på toa.

Idag har lillhjärtat varit lugn i magen, kan gissa att nattens aktiviteter var hårda. Har haft lite hicka och försökt att ändra läget på ena benet, misstänker jag.

V. 40 och 6 dagar till bf

 

Trött höggravid kvinna
Barnmorskan har säkert sagt att naturen inte följer barnmorskans beräkning av förlossningsdatum. I verkligheten kan förlossningen starta någon gång mellan 14 dagar före och 14 dagar efter det beräknade datumet. Trots det är det många som i god tid börjat räkna dagarna fram till det beräknade förlossningsdatumet. För en del kan varje dag som går efter att man passerat detta datum bli en plåga - man ägnar sig enbart åt att vänta, vill inte göra någonting, tycker det blir långtråkigt och får än svårare att sova på nätterna - kan ha mardrömmar.

Förvärkarna tilltar nu för många, ibland kan de vara kraftiga. De kan bli regelbundna några timmar för att  därefter försvinna. Det kan gå flera dagar mellan dem. Livmoderhalsen mjukas upp och livmodermunnen öppnas ett par centimeter.

... att packa väskan
 • journal från MVC
 • olja till massage
 • tjocka strumpor, tofflor
 • "mjukis" byxor
 • tandborste och tandkräm
 • hårborste, hårsnoddar, hårklämmor
 • tvål och schampo
 • amningsbehå och amningskupor

Läs mer om att packa väskan inför forlossningen!


I vecka 40 är medelkroppslängden i medeltal 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3600 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

Idag föder vi allt större barn. Om barnet föds nu kan det hända att det bara har lite fosterfett kvar i hudvecken. Fosterfett produceras under graviditetens tredje trimester och skyddar barnets hud från fostervatten. Vissa barn föds med mycket hår på huvudet, andra är nästan flintskalliga.

 

Så här tar du tiden på värkarna:

Titta på klockan och be den blivande mamman att tala om när värken börjar. Ta tiden från första "nu" genom hela värken och fortsätt genom hela den värkfria delen till nästa "nu" det vill säga när nästa värk börjar. Tiden räknas alltså från första värkens början till andra värkens början.


Försäkringskassan

Vi har ringt till Försäkringskassan tre gånger för att få rätt blankett till sambon. Han har ett aktiebolag tillsammans med tre andra, som han driver och jobbar i. Vi har fått olika svar och besked varje gång och har fått fel blanketter skickade hem.

Idag så ringde jag för att fråga om statusen på min sjukskrivning och begäran av föräldrarpenning. Sjukskrivningen är godkänd och föräldrarpenningen blir godkänd så snart sjukskrivningen är avslutad, allt är i sin ordning. Jag fick även hjälp med att få de rätta blanketterna till sambon. Blev faktiskt chockerad av att hon i kundtjänst KUNDE och VILLE svara på alla mina frågor och även hjälpa med mig att sambon får rätt SGI blankett. Det är den första gången i min kontakt med Försäkringskassan där det gick riktigt smidigt och jag är nöjd. Jag kan berätta om den gången jag blev utskälld av en i kundtjänst då jag frågade om sambons SGI - men det är en helt annan historia.

Lite ISA Form på väggarna här hemmaTill dig, sitter i vårt sovrum, med personlig text.

Skogstokig
Skogstokig har fått flyttat in i bebisrummet. Tyvärr fick den bo i förrådet innan vi hittade en bra plats för den gröna och tokiga tavlan.

Den äldre varianten av Stenkullen, i det största formatet sitter på ena väggen i köket. Där trivs den bra tillsammans med turkosa gardiner och en turkos klocka.

Alla dessa kommer från Isa Form

Magstatus

Naveln som i början av graviditeten var väldigt djup, finns inte längre. I förra veckan hade jag förvärkar mest hela tiden och bebisen var vild i magen. Nu är bebis mest lugn hela tiden och gör sig till känna ibland. Jag har inte varit den som har petat på magen eller stört bebisen under graviditeten. Om den sover och är lugn så är den det. Den gör sig till känna när den vill.


Äga bostad - ja tack! :)

Nu har vi fått lägenheten värderad. Kan säga såhär - vi har gjort ett bra köp. Renonvering gör sitt för att höja värdet och så fick vi tips om vad vi kan göra för att öka det ännu mera. Nytt möte ska bokas in med vår kära bankman, så att vi kan blir utan det lilla topplånet och kan börja amortera på vårt ena bottenlån istället. Härliga tider! :)

Jag är riktigt nöjd, mer än så! Glad för att vi köpte denna lägenhet förra året! Den är startskottet till vårt kommande hus i framtiden! Göra bostadskarriär is tha shit! :)

När och vem?


Bea: 14/2 och en flicka (en liten sådan :) )
Malin: 16/2 eller 26/2 och en pojke
Blivande farmor: 16/2 (sambons födelsedag)
Sambon: 17/2 och en flicka
Tomas: 17/2 och en pojke (Tomas födelsedag)
Karro: 20/2 och en pojke
Syster C: 21/2
Camilla: 22/2
Jessica: 22/2 och en pojke
Blivande mormor: 27/2 och en pojke (min farmors födelsedag)
Blivande morfar: 27/2 och en flicka
Madde: 3/3 och en flicka

Såhär ser gissningarna ut hittills..

Helgens bravader

Det gav sig i fredags men var mer eller mindre zombielik hela dagen. Vilka förvärkar som sattes igång av kräket. Fick till slut ta två panodil och sen försöka att sova. När jag vaknade var jag hungrig och maten fick stanna kvar. Var riktigt nöjd över det.

Igår hade vi hela lägenheten full med våra familjer. Vi firade sambons födelsedag i förskott, på en helg då nästan alla kunde. Bara min bror som saknades, han fick hoppa in och jobba vaknatt. Bebis är ju beräknad två dagar efter sambons födelsedag. Vi hoppas att bebis inte väljer att titta ut på hans födelsedag. När alla hade åkt hem och vi hade städat undan, satt vi och skrattade av trötthet båda två.

Idag har vi varit på utflykt och inte gjort mycket alls. Riktigt skönt. Jag sov som en gris i natt, ungefär 10 timmar, och var endast uppe 4 gånger. Det är rekord på ett positivt sätt.

Fredags status

Kräka är ju kul. Trevlig fredag detta...

13 dagar kvar till bf enligt ul och BF +1 enligt oss. Förvärkarna känns rejält nu.

Jag känner mig som en urvriden gammal disktrasa på grund av kräkandet. Mobilen ligger väldigt nära tillhands nu. Ingen förlossning nu, tack, jag behöver vila upp mig för att fixa det.

v. 39 och 13 dagar to go!

Förvärkarna tilltar nu för många och för en del kan de vara ganska kraftiga.


"Bara väntan"

Tung, trött och otålig..

Din vikt planar förmodligen ut nu, vissa kvinnor går till och med ner i vikt den sista veckan. Magen är ungefär lika stor som vid förra veckans kontroll men den kan ha sjunkit lite till. Livmodertappen blir mjuk, relaxin mjukar upp dina bäckenfogar så att du får en smidigare förlossning. Det slem som sitter i livmoderhalsen och som brukar kallas "slemproppen", kan glida ut en eller ett par veckor före förlossningen

Det går åt massor av kalorier att föda barn - 500 kalorier i timmen.

... att packa väskan
 • journal från MVC
 • olja till massage
 • tjocka strumpor, tofflor
 • "mjukis" byxor
 • tandborste och tandkräm
 • hårborste, hårsnoddar, hårklämmor
 • tvål och schampo
 • amningsbehå och amningskupor

Läs mer om att packa väskan inför forlossningen!


I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.


Som blivande pappa eller partner gör du klokt i att vila så mycket som möjligt innan förlossningen.

De allra flesta förlossningar börjar med att den blivande mamman får värkar, inte så sällan sker detta nattetid. Forskning har visat att hormonet melatonin, som bland annat har till uppgift att reglera dygnsrytmen men också kanske är inbegripet i regleringen av förlossningsarbetet, höjs när det mörknar på kvällen.


Tankar kring min graviditet

Idag är det bf enligt vår beräkning. Vi får se om någon anser att vara klar om några dagar eller om det är ultraljudet som har mest rätt.

Förvärkarna fortsätter i alla fall. De gör inte så fasligt ont. Mest skönt att känna någon annan form av smärta om dagarna. Jag är så jävla less på att ständigt ha ont. Jag hoppas att jag i framtiden får uppleva en graviditet utan foglossning och långtidssjukskrivning. Vara hemma 4 månader på heltid och vara begränsad är en stor prövning. Vara hemma och vänta i 16 veckor och ha ont varje dag och natt, har gjort mig till en annan människa mot vad jag egentligen är. Personlighetsförändrande. Inte alls kul. Men har lärt mig att det inte är självklart att kunna göra saker eller att lära mig att hantera Försäkringskassan när de inte fungerar.

Jag har bestämt mig för att jag ska börja träna igen. Jag måste satsa på att bygga en stabilitet i mitt bäcken och i min rygg. Med eller utan hjälp av en sjukgymnast. En investering. Jag vill ha ett syskon till denna bebis och tanken på att bli heltidssjukskriven igen i 4 månader gör mig väldigt ledsen. Jag vet att man inte kan påverka foglossning eller ej, med träning men det är värt allt för att försöka. 95 % av alla som har foglossning under graviditeten blir helt återställda efter 3 månader. Att bli någon av de resterande 5 % vill jag inte tänka på.

Jag är inte rädd för förlossningen och smärtan. Jag vet att det kommer att göra ont och att det finns bättre smärtlindring att få än vad jag har haft tillgång till under dessa månader. Jag ser fram emot att föda fram bebisen, för det betyder att jag troligtvis är människa igen. Att jag kan gå utan att ha ont, att jag kan hänga tvätt utan att få ont, att jag kan vända mig i sängen när jag sover och att jag slipper att gråta för att jag har ont.

Trots att denna graviditiet har varit överjävlig så vill jag gå igenom det en gång till. Det har jag bestämt mig för. Smärta och psykisk ohäsla är värt det. Jag längtar till ögonblicket då vi får se vårt efterlängtade barn. Mitt i detta är jag stolt över mig själv, att jag har klarat det ända hit. Att kunna få barn på det naturliga sättet är en gåva. Det är inget om slår att känna ett ben eller en arm i magen som petar ut. Det är inget man kan ta för givet.


Underbart med snö

Jag är verkligen imponerad över detta väder. Jag är en som älskar vintern med snön. Vinter med slask, gråväder och plusgrader är ingen vinter enligt mig. Tror att det har kommit 2 dm till nu. Såhär mycket snö har jag inte sett på länge här nere i landet. Det är lite märkligt att det är Jämtlands vinter i Östergötland. Men jag är nöjd. Om jag hade kunnat utnyttjat snön hade det varit ännu bättre. Men idag ska jag ut och ta mig en liten promenad i vintervädret.

Magen fortsätter sitt träningsläger. Vaknade av förvärkar i natt. Vi får se om den ger upp träningslägret. Imorgon har vi bf enligt vår beräkning gällande senaste mens men enligt ultraljud är det 15 dagar kvar till bf. Blir spännande å se vem som har mest rätt.

Förvärkarna fortsätter

De har varit aktiva till och från hela eftermiddagen och kvällen. Jag fick nog ett tag och la mig i badkaret i 1,5 timme. Magen är stenhård och jag känner en ny sorts smärta än den gamla vanliga.

Magen har träningsläger och jag undrar mest om bebis jävlas med mig! Sluta träna och tryck på ordentligt! Jag åker gärna till förlossningen vilken dag som helst nu. Vi har försökt att berätta detta för vårt lilla hjärta och vi hoppas att hen är lydig och lyssnar på sina föräldrar. Knappast troligt men ändå.


Lite som skalman

Mat och sömn. Jag tror jag har fått skalmans klocka. Det är väldigt intressant. Är trött och hungrig jämt nu. Tror att jag laddar upp. Jag förvärkar som kommer och går mest hela tiden. Ständiga toalettbesök. Har skyttetrafik och tycker att det är trevligt med två badrum. Så det blir lite variation på det hela.

Hormontäppan har blivit värre. Om nätterna är det total täppt så jag somnar halvsittades på ena sidan. Allt för att lite luft ska kommaner och att jag inte ska drunka i mitt egna dreggel.

Min mobil fick nya telefonnr igår. Sambons mobil funkar inte så bra på kontoret då det snöar. 3 skiten vill inte fungera då. Så nu är min mobil uppdaterad med två nummer så att jag kan nå någon av hans kollegor om jag inte får tag i honom. De lovar att jaga honom till mig. Alla vet om att bebisen är fixerad och magen har sjunkt. De är lika otåliga som oss nu.

100201

Nu är faderskapet klart och med gemensam vårdnad. Det var det mest myndighetsaktiga jag har varit med om som privatperson. Då jobbar jag ändå inom samma myndighet men med andra uppgifter. Det är bara en födelseanmälan som väntas så är allt klart.

Alla grejjer som vi ville fixa med banken är också klara. Bebisens fondsparande kickar igång snart. Högre amorteringar och mer sparande. Köra en ekonomikoll hos banken en gång per år är vettigt och vi blev berömda över hur vi tänker. Lägenheten ska en dag bli ett hus. Eller ja, startskottet till ett hus. Gemensam ekonomi är bra men det gäller även att man har gemensam kontroll på den.

Nu är verkligen allt ordnat som vi ville ha ordnat innan bebis kommer. Så om du känner att pressa ner ditt huvud lite mer i mitt bäcken och se till att sätta igång lite värkar - är du välkommen!


10,7 kg

Jag hade gått ner 0,3 kg idag enligt vågen hos barnmorskemottagningen. Har vägt mig med skor sen jag skrev in mig där i juli. Total viktuppgång är 10,7 kg minus skor. Jag tycker att det är väldigt bra.

Bebisen är fixerad och klar. Magen hade sjunkit rejält och sf måttet låg kvar på 34. Magen har bullat ut sig, vilket även syns på naveln. Den kan man skratta åt numer. Eventuell navelludd kan inte göra sig besvär om jag säger så.

Barnmorskan var inte säker på att vi ses om två veckor. Vi får se om bebis tittar ut innan dess. Jag ska nu ladda med en massa energi och sova. Vilket jag kan nu igen. Sova. Skönt att vara utvilad!

Inget startskott

Näe, den nya känslan var inget startskott för något. Men den har fortsatt och jag får enligt bebis inte sova på ena sidan. Det är drygt att endast kunna ligga på den andra sidan. Jag knakar som ett knäckebröd när jag går upp.  Sambon har lekt skogshuggare i natt och jag har försökt att bada i sängen. Kallsvett is the shit. Not. Men har ju bara varit uppe 6 gånger i natt och kunnat somna om efter varje toalöpning. Det får man vara riktigt nöjd med.

Nu ska jag till barnmorskan, senare idag ska vi till familjerätten och banken. Sambon ska bekräfta sitt faderskap, så att det är gjort. På banken ska vi ha ett vanligt möte för att få till lite bättre kontolösningar. Vi kan inte göra gemensamma konton på internetbanken själva.

RSS 2.0