Ekonomi + barn = sant

Igår har vi fixat med att höja mitt pensionssparande. Om jag ska vara hemma och föräldrarledig så ska det synas framöver också ansåg vi. Har försökt att få till lite  mer braiga ekonomiska lösningar men det kräver att vi båda kan se kontona, dvs vara kontohavare båda två. Det gick inte att göra över internetbanken så ska försöka få tag i vår personliga bankman och boka in en tid för det så snart som möjligt. Då lägger vi också upp ett fondsparande för bebin. Tanken är att när bebin blir stor, dvs  18, får ett bidrag av oss som kan användas till en grundplåt att starta vuxenlivet med.

För oss är ekonomin viktig, helst nu när jag ska vara föräldrarledig. Vår plan är att ta ut så få dagar som möjligt under det första året. Allt för att jag kan arbeta deltid sen. Buffert är skitbra att ha, så att man kan sova gott om nätterna. Buffert har vi men inte sover jag gott för det men det beror ju på helt andra anledningar! :)

Kommentarer
Postat av: Fru Evelina - Happily Ever After

haha förstår hur du menar! man slappnar ju av på många plan om man vet att det inte är nån katastrof ifall en större oväntad kostnad skulle dyka upp!kram

2010-01-20 @ 17:43:09
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Sandra

Väntar också barn i februari. Och visst vill man snåla på dagarna så att de räcker länge.

Smidigt att söka föräldrapenning på internet, har inte sökt än, ska söka först när bebis är ute.

2010-01-20 @ 21:32:07
URL: http://perfectbynature.blogg.se/
Postat av: Angelica

Evelina: Ja, man kan ju det även om sömnbristen är som den är i nuläget!:)Sandra: Ja, jo man vill snåla på de samt veta hur många som är vettigt att ta ut. Gäller ju att börja leva ett annat liv ekonomiskt framöver! :)

2010-01-22 @ 08:39:37
URL: http://bebisimagen.webblogg.se/
Postat av: cecilie - bloggvärldens mest musikfyllda blogg

vad mysigt med bebis :D lycka till!

2010-01-22 @ 09:08:39
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0