Försäkringskassan del sjuhundrafjorton...

Försäkringskassan, de är roliga. Jag börjar tycka att de är humoristiska. Eller dumma i huvudet. Eller bara så jävla fyrkantiga. Eller ja, jag hade extremt otur när jag var sjukskriven med dem, tills de väl tog ett beslut.

Eftersom att min sambo tillika pappan till bebis är egen företagare och därmed delägare i ett aktiebolag. Vi fick fel papper hemskickade 3 gånger innan vi fick rätt, då vi skulle anmäla hans SGI. Så skickade vi in papperna långt innan Victor föddes för att det skulle funka och gå smärtfritt. Med min erfarenhet av FK går saker sällan smärtfritt. Idag ringde jag till FK, mitt föräldrarpenning är klar och betalas ut på fredag. Tack (för att ni är kompetenta för att fixa en sak rätt, i rätt tid)!

Sambons ärende kring hans SGI är överlämnat till en specialist på Försäkringskassan. Orden delägare i aktiebolag, skulle aldrig ha skrivits på papperna, känns det som nu i efterhand. Jag vet inte om myndigheterna tror att man skriver en siffra på papperna, men tar ut en helt annan i lön, som egen. Hans SGI är lika lätt att beräkna som alla andras. Så sambons föräldrardagar kan vi ju hoppas på att få lagom tills Victor blir 3 månader.

Jag har sagt det förut, och kommer troligtvis säga det igen, om man är egen företagare ska man tydligen få lida för det. Inget är enkelt utan allt måste vara svårare och mer komplicerat och helst ska man få bitcha sig fram för att få rätt papper att skriva på. Regeringen vill ha fler företag, men tydligen inte göra något att underlätta för dem.

Kommentarer
Postat av: smyckestokig

tycker du om smycken ?? besök då gärna min blogg där jag säljer budskapsarmband mm de är riktigt snygga, man kan även få valfri text på dem dessutom är det frakfritt inom sverige. vi har även smycken för nyblivna mammor.mvh therese

2010-03-24 @ 19:08:24
URL: http://smyckestokig.blogg.se/
Postat av: Isa

Misstänkte av ditt "rand-inlägg" på min blogg att du har kläckt nu! Så ett stort-mega-jumbo-grattis till lille Victor! Underbart! Och hoppas det där mindre underbara med försäkringskassan löser sig, det där är ett jidder! Stor kram!!

2010-04-21 @ 19:23:14
URL: http://www.isa.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0