Vecka 24

Om du inte redan har börjat träna musklerna i bäckenbotten så är det dags att göra detta nu.

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont.

På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer.

Om detta är din andra graviditet är du kanske orolig för att du inte ska kunna älska det nya barnet lika mycket som det första. Ska kärleken räcka för två eller fler? Så snart det nya barnet är fött kommer du att upptäcka att du kan älska det nya barnet lika mycket som de äldre. Förbered det äldre barnet på att det kommer ett syskon genom att låta det känna, lyssna och vara med i magens växande. Låt det äldre barnet få hjälpa till med planeringen inför den babyn, få vara med och bestämma då nya saker ska inköpas. Kanske kan det vara roligt att träna blöjbyte och amning på en babydocka.


I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning. Läs mer om Fostrets utveckling


Kommentarer
Postat av: Bodil

Hej och tack för din kommentar. Skip*Hop väskan är svart och du får gärna köpa den av mig. Jag tar en bild i morgon lördag och mailar den till dig så kommer vi överens om ett pris. Trevlig fredagkväll. Kram, kram.

2009-10-23 @ 20:27:42
URL: http://gladjeamnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0